Konferencija za medije Sindikata nauke Srbije: PROTEST NAUČNIKA DO ISPUNJENJA ZAHTEVA!

Medija centar, Beograd, Terazije 3, 6. maj, 13h

Uprkos donošenju Progama institucionalnog finansiranja, naučnoistraživačke organizacije, a pre svega fakulteti, i dalje odbijaju da sa istraživačima zaključe ugovore u radu u skladu sa ovim podzakonskim aktom, koji bi njima garantovali siguran posao, pod jasno definisanim uslovima i obavezama koje moraju da ispunjavaju. Sindikat zahteva hitno sprovođenje Programa i regulisanje radnopravnog statusa naših koleginica i kolega na fakultetima!

Pregovori o našim platama prekinuti su još pre više od mesec dana bez jasnog napretka! Insistiramo na činejnici da postojeća Vlada, u tehničkom mandatu, ima i pravo i obavezu da reši problem nelegalnih razlika u platama istraživača raspoređenih na identična radna mesta. Tražimo da Vlada i Ministarstvo hitno nastave pregovore ili da saopšte kako nameravaju da reše problem enormnih razlika u platama u sistemu nauke!

Na ovoj konferenciji za štampu, predstavnici Sindikata nauke Srbije upoznaće širu javnost sa najnovijim koracima i aktivnostima sindikata u vezi sa ovim temama, ali i najaviti Protest naučnika do ispunjenja zahteva koji će sindikat organizovati u utorak, 10. maja, sa početkom u 12h na Akademskom platou, pored zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Na konferenciji za štampu govore:

Đurđica Jovović, predsednica Sindikata nauke Srbije

Aleksandar Knežević, predsednik pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima

Srđan Atanasovski, član Sindikata nauke Srbije

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: http://www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: http://www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: