VELIKI PROTEST NAUČNIKA DO ISPUNJENJA ZAHTEVA!

Utorak, 10. maj u 12h, ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu

Sindikat nauke Srbije i kampanja Za dostojanstven rad u nauci najavljuju novi veliki protest za 10. maj, do ispunjenja naših zahteva! Okupićemo se ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu na Studentskom trgu, a u protestnu šetnju ćemo krenuti ka Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podsećamo, naši zahtevi su:
1. Jednake plate za jednak rad!
2. Siguran posao za sve naučnike!

Uprkos donošenju Progama institucionalnog finansiranja, naučnoistraživačke organizacije, a pre svega fakulteti, i dalje odbijaju da sa istraživačima zaključe ugovore u radu u skladu sa ovim podzakonskim aktom, koji bi njima garantvali siguran posao, pod jasno definisanim uslovima i obavezama koje moraju da ispunjavaju. Zbog toga protest započinjemo ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu i tražimo hitno sprovođenje Programa i regulisanje radnopravnog statusa naših koleginica i kolega na fakultetima!

Pregovori o našim platama prekinuti su još pre više od mesec dana bez jasnog napretka! Tražimo da Vlada i Ministarstvo hitno saopšte kako nameravaju da reše problem enormnih razlika u platama u sistemu nauke!

Više detalja o protestu objavićemo u predstojećim danima, kao i na konferenciji za štampu koju ćemo održati u petak, 6. maja, u 13č, u Medija centru u Beogradu!


Za dostojanstven rad u nauci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: