Vesti

Pismo podrške sindikatima i radnicima Fijata

Sindikat nauke Srbije upućuje pismo podrške Samostalnom sindikatu veća grada Kragujevca, Samostalnom sindikatu Fijata, kao i drugim sindikatima i radnicima i radnicama kragujevačkog Fijata koji protestuju za ostvarivanje svojih radnih i socijalnih prava. Pismo podrške prenosimo u celini. Poštovane kolege,Sindikat nauke Srbije pruža vam punu podršku u vašoj borbi za pravo na dostojanstven rad, aContinue reading “Pismo podrške sindikatima i radnicima Fijata”

Nejednake plate – i Vlada na prinudnom odmoru!

Uprkos kontinuiranim ukazivanjima Sindikata nauke Srbije i kampanje Za dostojanstven rad u nauci na decenijsku diskriminaciju istraživača u pogledu nejednakih plata, kao i jasnim zakonskim odredbama da vlada u tehničkom mandatu može i mora da se bavi rešavanjem ovakvih problema, naše resorno ministarstvo, kao i celokupna Vlada, odučili su da prestanu da rade svoj posaoContinue reading “Nejednake plate – i Vlada na prinudnom odmoru!”

Izveštaj sa sastanka Pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima sa predstavnicima Rektorata Univerziteta u Beogradu

Na inicijativu Pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu je 04. maja 2022. god. održan sastanak predstavnika Sindikata nauke Srbije sa rektorom Vladanom Đokićem i prorektorom za nauku Branislavom Boričićem. Sastanku su prisustvovali poverenici Sindikata, Dijana Trišić, Goran Sretenović, Filip Čukljević, kao i predsednik našeg pododbora, Aleksandar Knežević. Tema sastanka bila jeContinue reading “Izveštaj sa sastanka Pododbora istraživača zaposlenih na fakultetima sa predstavnicima Rektorata Univerziteta u Beogradu”